RSS
 

Francuska tarta bananowo-czekoladowa

13 lut
0 Flares 0 Flares ×

Kruche ciasto, a na nim i pod nim ciepła czekolada i mięciutkie banany..
Aromatyczne, rozpływające się w ustach i słodkie…
Idealne na Walentynkowy wieczór….
<3
Potrzebne Wam 3 składniki i  pół godzinki.

Co nam trzeba?
Opakowanie ciasta francuskiego
1 duży banan lub 1 i 0,5 mniejszego
1 tabliczka czekolady z bakaliami (może być mleczna, gorzka itp.-dowolnie!)
blacha/forma do tarty

Robimy!
Ciasto francuskie lekko wałkujemy i wykładamy na formę do tarty, tak aby za brzeg wystawało sporo ciasta.
Ciasto nakłuwamy widelcem
Banana obieramy i kroimy w plasterki
Czekoladę łamiemy w kosteczkę.
Banana i czekoladę układamy na cieście mieszając ze sobą i zakrywamy ciastem.
ZdjęcieZdjęcie
Zdjęcie
Pieczemy w 220 stopniach (piekarnik rozgrzewamy wcześniej) około 12 minut-góra ma się ładnie zapiec, nie spalić.
I już!
Efekt jest zabójczy!
Smacznego!

ZdjęcieZdjęcie

Walentynkowe menu

Walentynki. Czym TO się je? 11-17.02.2015

zBLOGowani.pl

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×
 

Tags: , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Kasia

    14 lutego 2015 o 08:50

    O, wspanialy pomysl!
    I skladniki zawsze pod reka!
    Mozna wyczarowac deser w ostatniej chwili!
    :)
    Dziekuje za udzial w akcji walentynkowej na Mikserze!
    Kasia
    http://www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

     
    • latosiowy-dom

      14 lutego 2015 o 17:13

      Dziękuję również! :-D