RSS
 

Kolorowe papryczki nadziewane

29 gru
0 Flares 0 Flares ×


Nadziewane papryczki to świetna propozycja jako przekąska/ zagryzka/ podgryzka
Pachnie, smakuje i wygląda.

Co nam trzeba?
W zależności ile wam trzeba . na ile osób musicie podwoić/potroić itp. porcje.
Ta jest na 6 kolorowym małych papryczek.
kolorowe papryczki-małe (mogą być spiczaste czerwone, ale wtedy więcej farszu)
200 g twarogu półtłustego
100 g sera feta
pieprz czarny mielony
1 jajko
1 łyżka śmietany 12 lub 18% (lub jogurtu naturalnego)
6 plasterków sera żółtego

Robimy!
Paprykę myję, obieram ze skórki, obcinam górę (z ogonkiem) i czyszczę środek z ziarenek i włókien.
Delikatnie, aby nie rozwalić papryczki
Jajko rozbijamy do miseczki, roztrzepujemy ze śmietaną.
Dodajemy twaróg i fetę i pół płaskiej łyżeczki pieprzu i rozdrabniamy wszystko na jednolitą twarożkową masę.
Nadziewamy papryczki.
Układamy na blaszce i na każdą kładziemy plasterek sera.
Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 18 stopni około 25 minut.
Do momentu aż papryka będzie miękka i ser lekko zezłocony.
Smacznego.



0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×
 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Karlitka - Cały Świat Karli

    30 grudnia 2015 o 15:08

    wyglądają przepysznie!!

     
  2. ~agnieszka lesisz

    2 stycznia 2016 o 13:48

    mama zrobiła na próbę – wyszły pyszne – i za szybko zjedzone żeby zrobić fotkę

     
    • latosiowy-dom

      2 stycznia 2016 o 22:05

      Super!!!!