RSS
 

Biała kiełbasa -zestaw do domowej kuchni

15 lut
0 Flares 0 Flares ×


Był szynkowar- pokochałam
Była słoikowa- pokochałam
Były pasztety- pokochałam
Czas na białą kiełbaskę- już ją pokochałam
Dzięki Tradismak odkryłam uroki domowych wędlin i wyrobów, więc i was zachęcam do kupna i działania w domu!
Kompletny zestaw do białej kiełbasy pozwala na przyrządzenie przysmaków.
Opowiem Wam o nim.

W zestawie znajdziecie:

Krupniok śląski biały (Turbo Smak CN) a 40 g  – Kompletna mieszanka przypraw do krupnioka białego bez krwi.

Kiełbasa – biała parzona (Turbo Smak An) a 40 g – Mieszanka (baza smakowa) o zdecydowanym smaku, dodatek pachnącej kolendry nadaje tej kiełbasie typowy charakterystyczny smak kiełbasy białej parzonej

Natura Smak Rozkoszna a 40 g – Niezwykłe połączenie czosnku w różnych gatunkach i granulacjach z dużą ilością pieprzu czarnego w przepołowionych ziarnach nadaje wyrobom tradycyjny smak i zapach znany od wieków naszym dziadom i pradziadom.

1 szt. Natura Smak Sułtańska a 40 g - Aromatyczna i smaczna kompozycja przypraw z dużą ilością czosnku niedźwiedziego.

1szt. Kolendra – mielona / łupana a 120 g – Kolendra zwana także „Chińską pietruszką” to roślina często mylona z nacią pietruszki. Suszone owoce kolendry, w odróżnieniu do świeżych liści mają ciekawy aromat i smak przechodzący z łagodnego, poprzez ostry i na koniec korzenny.

1 szt. Majeranek – liść a 120 g - Niezwykle aromatyczna przyprawa do dań ciężkostrawnych (tłuste mięsa, pasztetówki, grochówki… ).

1 szt. Jelita naturalne wieprzowe pęczek a 90 mb – Trwałe, kalibrowane uformowane w pęczek. Do wyrobu kiełbas wędzonych, parzonych, surowych i kaszanek. Pęczek wystarcza na ok. 60 kg wyrobu.

1 szt. Nici wędliniarskie białe – rolka 100g – Nici wędliniarskie białe, lniane matowe. 100g rolka to 60 mb mocnego szpagatu, który wystarczy na wykonanie ok. 30 kg zasznurowanych (rolowanych) szynek , baleronów , rolad

Taki zestaw zagościł w moim domku i już z niego czaruję pyszności!
Wypatrujcie!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×
 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Tradismak, WSPÓŁPRACA

 

Tags: ,

Dodaj komentarz