RSS
 

Spaghetti z sosem mięsno-twarogowym ze świeżym szpinakiem

08 lip
0 Flares 0 Flares ×

Jak zrobić pyszny obiadek?
Wystarczy makaron i kilka składników z akcji „czyszczenie lodówki”
I wychodzi efekt WOW
Już szybciutko Wam mówię jak go zrobić

 

Co nam trzeba?
dla 4 osob
makaron spaghetti-opakowanie 200g
10 plastrów szynki-wędzona, gotowana- dowolnie!
2 małe kabanosy
kostka twarogu
mała cebula
sól i pieprz czarny po pół łyżeczki
śmietana 18% 400ml +100ml wody
150 g mozzarelli -wiórki
czubata łyżka  Optima omega
posiekany szpinak-około 150g

Robimy!
Makaron gotujemy według przepisu. Al dente.
Robimy sos.
Na patelni rozgrzewamy Optima omega, wrzucamy posiekaną drobno cebulkę.
Przesmażamy minutkę, dodajemy posiekaną szynkę i kabanosy.
Całość mieszamy i podsmażamy około 5 minut.
Dorzucamy twaróg, mieszamy,aż nam się rozdrobni.
Zalewamy całość śmietaną rozmieszaną z wodą.
Doprawiamy do smaku i dajemy 50g mozzarelli.
Podgrzewamy jeszcze 3 minutki, aż nam lekko woda odparuje, sos będzie gęsty.
Podajemy: makaron, kilka łyżek sosu, posypujemy mozzarellą i na wierzch posiekany szpinak.
PYSZNOŚCI

 


Optymalny wybór na piknik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×
 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Joanna Magdalena Walczyk

    9 lipca 2017 o 11:51

    Nie lubię szpinaku. Chyba jestem jedybą osobą w Polsce, co za szpinakiem nie przepada. Ja lubię spaghetti z sosem grzybowym. Uwielbiam grzyby.

     
    • latosiowy-dom

      9 lipca 2017 o 12:23

      Kiedyś też nie lubiłam. Ale zależy jak się go poda. Grzybowe też pycha!