RSS
 

Podudzia duszone w porach z marchewką

25 wrz
7 Flares 7 Flares ×

Dzisiejsza propozycja obiadowa to delikatne mięsko w towarzystwie warzyw.
Nic skomplikowanego, a za to proste, pyszne i pożywne. Do tego nie obciąży nam brzuszka.

 

 Co nam trzeba?
1kg podudzi z kurczaka- bez skórki
4 marchewki
2 pory
1 cebula
woda,
po pół płaskiej łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, papryki słodkiej

Robimy!
Mięso myjemy, wrzucamy do szerokiego płaskiego garnka/patelni i podlewamy 2 szklankami wody
Dusimy pod przykryciem.
Po 15 minutach zbieramy z wierzchu ewentualne szumowinki.
Marchew obieramy i kroimy w półplasterki. Pory-obcinamy najbrzydszą górę, tak aby została część biała i kawałek zielonej. Myjemy, kroimy w półplasterki.
Cebulę kroimy w wiórki.
Dodajemy wszystko do naszego kurczaka wraz z przyprawami i dusimy około 30 minut.
Mięso ma odchodzić od kości.
Gotowe!

 

7 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 7 Email -- 7 Flares ×
 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Maciej

    25 września 2017 o 10:43

    Przymierzam się do przygotowania tego dania, wszyscy je zachwalają, ten przepis wydaje mi się najlepszy, więc trafia do mojej listy ulubionych. Wygląda naprawdę przepysznie :)

     
    • latosiowy-dom

      25 września 2017 o 11:29

      Strasznie mi miło. Dziękuje i życzę smacznego!